RED Special με Editors αποκλειστικά στον RED 96.3

Russel Leetch, μπασίστας των Editors, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου ‘best of’ άλμπουμ της μπάντας “Βlack Gold” μίλησε αποκλειστικά στον Red 96.3 και τον Χρήστο Παπαδά.

 

Ένα καινούργιο άλμπουμ φέτος με μερικά παλιά κομμάτια remixed. Τέλειο νέο για τους θαυμαστές σας, εμάς, αλλά και μία στροφή στον ήχο σας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Από πιο κιθαριστικό ήχο σε πιο ηλεκτρονικό. Αυτή η αλλαγή οφείλεται στην εξέλιξή σας σαν μπάντα ή σε κάποιον άλλο λόγο;

Ακριβώς αυτό, βαριόμαστε να κάνουμε συνέχεια τα ίδια πράγματα οπότε μας αρέσει να πειραματιζόμαστε. Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε synthesizers και γενικά να δοκιμάζουμε πράγματα. Πάντα λατρεύουμε τον ήχο της κιθάρας, πάντα θα είμαστε μπάντα με κιθάρα, παίζουμε με κιθάρα στης live εμφανίσεις μας. Νομίζω ενδιαφερόμαστε περισσότερο στο studio για τα synthesizers, τον προγραμματισμό και τα drum machines. Κάποιες φορές είναι πιο ενδιαφέρον να παίζεις με αυτά τα πράγματα απ’ ότι με κιθάρα.

 

Περάσατε αρκετό χρόνο σε περιοδεία κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων – και άλλα καλά νέα – με πολλές μάλιστα sold out εμφανίσεις το οποίο είναι πολύ συναρπαστικό για τους θαυμαστές σας αλλά πρέπει να είναι πολύ δύσκολο να το ισορροπήσετε με την προσωπική σας ζωή. Ισχύει αυτό; Πώς το αντιμετωπίζετε;

Από πάντα ήμασταν, live μπάντα. Αυτό ισχύει για εμάς. Πάντα παίρνουμε μεγάλη ικανοποίηση όταν παίζουμε. Παίρνουμε ευχαρίστηση όταν παίζουμε, ταξιδεύουμε τον κόσμο, βλέπουμε φανταστικά μέρη, τρώμε υπέροχο φαγητό. Ειδικά στην Αθήνα, πάντα είναι ωραία όταν πηγαίνουμε εκεί. Είναι ένα από τα αγαπημένα μας μέρη για να παίζουμε. Η Αθήνα, η Μαδρίτη και συνήθως το Birmingham είναι πολύ καλό οπότε υπάρχουν μερικές πόλεις που πάντα μας αρέσουν πολύ και είναι πάντα ωραίο να βρισκόμαστε σε αυτές.

 

Για άλλη μία φορά, ποια είναι η άποψη σου για την ροκ μουσική στις μέρες μας; Σε ρωτάω γιατί, δυστυχώς, μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι υπάρχουν λιγότερες μεγάλες επιτυχίες στη ροκ μουσική. Κυριότερα, μας λείπει αυτό το στοιχείο, το στοιχείο της ευχάριστης έκπληξης από νέες μπάντες, όπως για παράδειγμα οι Εditors μας έδωσαν αυτό το στοιχείο της ευχάριστης έκπληξης με το πρώτο τους δίσκο. Γιατί πιστεύεις ότι γίνεται αυτό;

Νομίζω υπάρχει ο χώρος και ο χρόνος για να κάνουμε κιθαριστική μουσική και ήμασταν τυχεροί που ξεκινήσαμε την καριέρα μας σε έναν πολύ καλό χρόνο για κάτι τέτοιο. Από τότε το τοπίο έχει αλλάξει πάρα πολύ αλλά τα πράγματα επανέρχονται πάντα. Υπάρχει πάντα η επόμενη μπάντα που θα ξεπεταχτεί, για παράδειγμα πρόσφατα άκουσα live μια μπάντα ονόματι ‘‘The Murder Capital’’ και ήταν καταπληκτικοί.    Υπάρχει πάντα κάτι καινούργιο στη γωνία απλά ίσως να μην είναι στο ίδιο επίπεδο με τις μπάντες που ακούγονται στο mainstream ραδιόφωνο. Αυτό έχει αλλάξει λίγο.

 

Ίσως αυτός να είναι ο λόγος… Πώς είπες λέγεται η μπάντα που μας πρότεινες;

‘The Murder Capital’’

 

Είναι από το Λονδίνο;

Από τη Ιρλανδία, το Δουβλίνο. Είναι πιο πολύ punk rock μπάντα και είναι πολύ καλοί.

 

Πώς βλέπετε τους εαυτούς σας, σαν μπάντα στα επόμενα 10 χρόνια; Το ξέρω είναι μια λίγο δύσκολη ερώτηση αλλά θα ήθελα να ξέρω, πως βλέπετε τους εαυτούς σας στα επόμενα 10 χρόνια.

Αντέξαμε 20 χρόνια οπότε πιστεύω μπορούμε να αντέξουμε 30. Είμαστε μουσικοί εδώ και 15 χρόνια. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, έχουμε χαρούμενες ζωές, θέλουμε ακόμα να είμαστε μπάντα, ακόμα απολαμβάνουμε αυτό το γεγονός, τον ενθουσιασμό και τη μουσική. Έχουμε και άλλο λίγο να δώσουμε, όταν το βαρεθούμε κι αυτό ίσως να σταματήσουμε αλλά είμαστε χαρούμενοι μαζί και πιστεύω αυτό κρατάει τη μπάντα ενωμένη.

 

Τέλεια, ελπίζουμε να γίνει αυτό και σας ευχόμαστε να το καταφέρετε.

Θα είμαστε μαζί σας σ’ αυτό το ταξίδι.

 

Επίσης είναι μια δύσκολη περίοδος και σκληρή κατάσταση για τον Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη γενικά. Τι έχεις να μας πεις για το BREXIT και για το πως θα επηρεάσει τη μουσική βιομηχανία στην Αγγλία;

Όσον αναφορά τη μουσική βιομηχανία, δεν είμαι πολύ σίγουρος. Νομίζω οι μπάντες θα μπορούν ακόμα να βγουν εκτός Αγγλίας και να παίξουν αλλά και τα συγκροτήματα του εξωτερικού θα μπορούν να παίζουν στην Αγγλία. Η κατάσταση μοιάζει λίγο με φάρσα. Αυτό είναι το πρόβλημα όταν οι μισοί που ψήφισαν υπέρ του BREXIT δεν είχαν πλήρη κατανόηση του θέματος και ίσως να έχουν αλλάξει οι απόψεις τους. Είναι λίγο ένθερμη η κατάσταση αφού καθημερινά ακούμε πάνω από 2 ώρες ειδήσεις για το BREXIT και ο κόσμος έχει αρχίσει να αγανακτεί με αυτή την κατάσταση. Εγώ πάντως πάντα θα είμαι Ευρωπαίος, έχω Ιρλανδικό διαβατήριο οπότε είμαι Ευρωπαίος.

 

Καλό αυτό. Όπως λες, 2 ώρες την ημέρα, καταντάει βαρετό στο τέλος της ημέρας, ε;

Πολύ βαρετό, πιστεύω υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι για να χαλάσουν τα λεφτά των φορολογουμένων, χαλάνε πάρα πολλά λεφτά σ αυτό το ζήτημα. Αυτά τα χρήματα πρέπει να δοθούν σε πράγματα που είναι σημαντικά όπως το υγειονομικό και το εκπαιδευτικό σύστημα, όχι σε έξοδα δικηγόρων. Είναι απλά βαρετό.

 

Ναι, ναι. Τι πιστεύεις για το ελληνικό κοινό; Όπως ξέρεις είστε μία από τις κορυφαίες μπάντες στην Ελλάδα όπως και από τις πιο αγαπημένες. Το κοινό σας αγαπάει και παθιάζεται πολύ μαζί σας και πάντα ανυπομονεί για την επόμενη live συναυλία σας. Τι άποψη έχετε για το μεγάλο κοινό;

Το αγαπάμε. Θέλουμε πάντα να γυρίσουμε πίσω. Το τελευταίο live που κάναμε στην Αθήνα ήταν εξωπραγματικό. Το κοινό ξετρελάθηκε και η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη.

 

Έχεις κάποιο μήνυμα να μοιραστείς με τους Έλληνες θαυμαστές σου όσο αναφορά την επικείμενη live εμφάνισή σας;

Ναι, θα παίξουμε πολύ “Black Gold” μαζί με άλλα συγκεκριμένα κομμάτια. Πάντα παίζουμε γύρω στη μία ώρα και σαράντα λεπτά, έχουμε πολλά να χωρέσουμε.

 

Σούπερ! Ευχαριστώ πολύ Russ θα μιλήσουμε πάλι σύντομα.

Ευχαριστώ.

Δείτε επίσης

RED Special με τον Nick Mason αποκλειστικά στον RED 96.3

Ο RED 96.3 & o Πέτρος Κουμπλής εξασφάλισαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για όλους εσάς μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης με τον θρυλικό drummer των Pink Floyd, Nick Mason. 

RED Special με τους The Offspring αποκλειστικά στον RED 96.3

Ο RED 96.3 & o Πέτρος Κουμπλής εξασφάλισαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για όλους εσάς μία συνέντευξη έξω από τα δόντια και εφ' όλης της ύλης με τον κιθαρίστα των OFFSPRING, Noodles. 

RED Special με White Stripes αποκλειστικά στον RED 96.3

Με αφορμή την κυκλοφορία του "The White Stripes Greatest Hits", γνωστό και ως "My Sister Thanks You and I Thank You: The White Stripes Greatest Hits", o RED 96.3 εξασφάλισε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης με το πιο ανατρεπτικό ντουέτο των '00s! 

RED Special με Foo Fighters αποκλειστικά στον RED 96.3

Οι Foo Fighters μόλις κυκλοφόρησαν το νέο τους album, "Medicine at Midnight". Οι κριτικές που έχει λάβει είναι οι καλύτερες στα 26 χρόνια καριέρας του group. O Dave Grohl αναλύει αποκλειστικά στον RED 96.3 όλα τα κομμάτια του άλμπουμ! 

RED Morning Show 10:00πμ - Μεσημέρι
Now Playing
Tainted Love Kwan
Recently Played
The Unforgiven Metallica
Cold As Ice Foreigner
Poison Alice Cooper
Human Killers
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

Red 96.3

Εδώ και 16 χρόνια, ο Νο. 1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα! It’s RED, it rocks.

En Lefko 87.7

Ο Νο. 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

HiT 88.9

Ο Number 1 Adult Pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΌΛΑ τα HiT και την Φράση που Πληρώνει.

Mελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!

Kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!