RED Special με τους The Offspring αποκλειστικά στον RED 96.3

Ο RED 96.3 & o Πέτρος Κουμπλής εξασφάλισαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για όλους εσάς μία συνέντευξη έξω από τα δόντια και εφ' όλης της ύλης με τον κιθαρίστα των Offspring, Kevin John Wasserman (aka Noodles). 

 

Π.Κ: Είμαι ο Πέτρος από τον RED 96.3 και είμαι πολύ χαρούμενος που κοντά μας έχουμε έναν μοναδικό καλεσμένο, έναν rock’n’roll superstar, έναν από τους πιο cool τύπους που υπάρχουν στη μουσική σκηνή παγκοσμίως: ο Noodles των Offspring! Χαίρεται! 

Noodles: Πέτρο, είσαι πολύ ευγενικός μαζί μου. Σε ευχαριστώ που με κάλεσες στην εκπομπή σου! 

Π.Κ: Χαίρομαι που σε βλέπω, Noodles. Είναι μεγάλη μου τιμή. Κι ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, το εκτιμώ πολύ. 

Noodles: Ευχαρίστησή μου! Χαίρομαι που τα λέμε. Βλέπω ότι έχεις μία φωτογραφία των Residents πίσω, στον τοίχο. 

Π.Κ: Ναι! Το παρατήρησες! Είναι ένας παλιός πίνακας των Residents που φιλοτέχνησε ο πατέρας μου, ο οποίος είναι γιατρός, αλλά ζωγραφίζει κιόλας! 

Noodles: Μπράβο! Πολύ ωραίο αυτό! 

Π.Κ: Κρατάω στα χέρια μου ένα έργο τέχνης, που σίγουρα το αναγνωρίζεις. Συγχαρητήρια για το νέο σας άλμπουμ, το «Let the bad times roll». Εμείς και οι ακροατές μας το λατρέψαμε κι εγώ το ίδιο. Είμαι μεγάλος θαυμαστής των Offspring. Τα περισσότερα τραγούδια του νέου δίσκου ακούγονται σαν κλασικά Offspring κομμάτια. Τι πιστεύεις γι’ αυτό; Είσαι ικανοποιημένος με το τελικό αποτέλεσμα;

Noodles: Ναι! Και νομίζω ότι έχεις δίκιο. Σίγουρα ακούγεται σαν κλασικός Offspring δίσκος. Δεν είναι δύσκολο να το κάνουμε. Άλλωστε τους ξέρουμε αυτούς τους τύπους. Ξέρουμε πώς σκέφτονται. Δεν θέλαμε να βγάλουμε κάτι που να μην είχε σχέση με τον ήχο μας. Μας αρέσει να πειραματιζόμαστε μουσικά. Το «We never have sex anymore» είναι το τραγούδι που πειραματιζόμαστε περισσότερο σε αυτό το album. Αλλά εκτός από αυτό, είναι ένας ξεκάθαρα Offspring δίσκος. Ακόμη και στο «We never have sex anymore» οι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν τον ήχο μας. 

Π.Κ: Είναι ένα playful τραγούδι, με φοβερή ενορχήστρωση, με μία swing αίσθηση. Είναι αλήθεια ότι το εν λόγω κομμάτι ξεκίνησε σαν αστείο για τα παντρεμένα ζευγάρια; Πες μου περισσότερα για τους στίχους γιατί παντρεύτηκα πριν λίγες μέρες και, φίλε, πρέπει να μάθω τα πάντα.

Noodles: Ναι, η ζωή σου τελείωσε, φίλε μου! Η σεξουαλική ζωή σου απλά τελείωσε πλέον. Ξέρεις, ο Dexter το έγραψε αυτό το κομμάτι πριν καν παντρευτεί. Το έγραψε και το παίζαμε σε ακουστική κιθάρα. Το είχε στο μυαλό του και μετά είπε ότι πρέπει να το ενορχηστρώσουμε αυτό το κομμάτι, να το κάνουμε πιο διασκεδαστικό. Δεν θέλεις να γράψεις ένα σοβαρό τραγούδι για το ότι δεν κάνεις σεξ. Πρέπει να του δώσεις ένα χιουμοριστικό ύφος. Και το πετύχαμε τελικά, μέσα σε μόνο 25 χρόνια! 

Π.Κ: Οπότε μπορεί να κάνουμε σεξ στο μέλλον;

Noodles: Ναι, ναι! Δεν είναι ποτέ άσπρο-μαύρο, έχει διακυμάνσεις. Εκτός κι εάν πάρεις διαζύγιο…

Π.Κ: Τότε κάνεις περισσότερο σεξ. Βρίσκεσαι τώρα στο studio στην παραλία Huntington στην Καλιφόρνια; 

Noodles: Ναι! Εδώ είναι το studio που ηχογραφήσαμε το album. To μεγαλύτερο μέρος του. 

Π.Κ: Οπότε είναι η σκηνή του εγκλήματος ε; 

Noodles: Ναι, ακριβώς! Και να σου πω, πολλά από αυτά τα πράγματα που μας έρχονται στο κεφάλι και ηχογραφούμε είναι όντως σαν να βρίσκεσαι σε σκηνή εγκλήματος. Έχεις μία ιδέα και θες να την δεις τόσο πολύ να γίνεται πραγματικότητα και δεν σου βγαίνει με τίποτα και τελικά καταλήγει ένα χάλι. Ο Dexter λέει ότι εδώ μέσα γίνεται ο χωρισμός γιατί για κάθε τραγούδι που είναι επιτυχημένο και που το τελειώνεις και βγαίνει καλό, υπάρχουν τουλάχιστον 2 ή 3 ακόμη κομμάτια που δεν βγαίνουν με  τίποτα. 

Π.Κ: Πως είναι η καθημερινότητα τώρα στην Καλιφόρνια που βγήκατε από το lockdown και οι μισοί από τις ΗΠΑ έχετε πλέον εμβολιαστεί; Υπάρχουν περισσότερες ελπίδες να γίνουν συναυλίες και γενικά να επανέλθει η ζωή σε φυσιολογικούς ρυθμούς; 

Noodles: Ναι, επιστρέφουμε σε μία κανονικότητα. Τα εστιατόρια έχουν ανοίξει, εμείς έχουμε εμβολιαστεί, ο Dexter, εγώ και ο Todd, όλοι όσοι ζούμε στη Νότια Καλιφόρνια έχουμε εμβολιαστεί. Και σιγά σιγά τα πράγματα ανοίγουν ολοένα και περισσότερο. Γυρίσαμε ένα video την προηγούμενη εβδομάδα και κάναμε όλοι τεστ για να μπορούμε να βρεθούμε στον ίδιο χώρο και φορούσαμε τις μάσκες μας όταν ήμασταν σε δημόσιους χώρους. Αλλά σιγά σιγά αρχίζουμε να ανοιγόμαστε. Είναι ωραία! 

Π.Κ: Πρόσφατα κυκλοφορήσατε μία updated εκδοχή του “Come Out & Play”, αλλάζοντας τους στίχους “We’re gonna keep them separated” σε «We’re gonna get vaccinated”! 

Noodles: Είχαμε τον τύπο από το "We’re gonna keep them separated” από τον δίσκο. Είναι φίλος μας κι έρχεται συχνά πυκνά εδώ. Μένει στο Seattle πλέον, αλλά είναι από εδώ. Οπότε έρχεται για να επισκεφτεί την οικογένειά του και τον καλέσαμε στο studio για να το ηχογραφήσει. 

Π.Κ: To “Gone Away” είναι ένα σπουδαίο τραγούδι, που παίζατε πολλά χρόνια στις συναυλίες σας. Σίγουρα είναι το πιο συγκινητικό σημείο του album. Πως αποφασίσατε τελικά να το βάλετε στο album; Ξέρω ότι αρχικά το τραγούδι το είχε γράψει ο Dexter για τον τραγικό θάνατο της τότε κοπέλας του. Πόσο δύσκολο ήταν γι’ αυτόν να το βάλει στον δίσκο και πώς τον βοηθήσατε να ξεπεράσει αυτή την απώλεια;  

Noodles: Για να το ξεκαθαρίσουμε, ο Dexter ποτέ δεν έχει μιλήσει ξεκάθαρα σε τι ακριβώς αναφέρεται το συγκεκριμένο τραγούδι. Είναι για την απώλεια. Όλοι μεγαλώνοντας χάνουμε κάποιον. Δεν είναι μόνο για ένα πράγμα. Ξεκινήσαμε να παίζουμε στις συναυλίες το πιανιστικό μέρος του κομματιού στη μέση του live για να χαλαρώσουμε λίγο τους τόνους πριν ανεβάσουμε πάλι ταχύτητες με δυνατό μπάσο, κιθάρες και ντραμς. Και αυτή η διαδικασία απογύμνωσε το κομμάτι και είναι ένα κομμάτι που αγγίζει βαθιά τον κόσμο πιο πολύ απ’ όλα μας τα κομμάτια. Ξέρεις, είναι το πιο σοβαρό μας τραγούδι. Και η πιανιστική εκδοχή του το κάνει αγνό, ξέρεις, δεν κρύβεσαι πίσω από τις δυνατές κιθάρες, το μπάσο και τα ντραμς της αρχικής εκδοχής. Και οι fans μας ρωτούσαν πότε θα βάλουμε το κομμάτι σε κάποιο album και τελικά το κάναμε.

Π.Κ: Ήταν σαν μία απαίτηση των fans σας και των social media να κάνετε αυτή την πιανιστική εκδοχή του τραγουδιού. Είναι η πρώτη φορά που προμοτάρετε ένα album σας, το πρώτο σας μετά από 10 χρόνια, στην εποχή του tik tok, Instagram και zoom. Πώς νιώθετε γι’ αυτό; Ασχολείστε με τα social media; Ακολουθείτε τις νέες τάσεις; 

Noodles: Εγώ ασχολούμαι κυρίως με το twitter, αλλά κυρίως για να φωνάξω και να παραπονεθώ για την πολιτική. Έχω και Instagram και προσπαθώ να ανεβάζω φωτογραφίες και αστείες φάσεις στις πρόβες μας, Δεν είμαι πολύ καλός στο να το χρησιμοποιώ κι έτσι δεν είμαι καλός στο να επικοινωνώ με τους ανθρώπους, αλλά προσπαθώ να διαβάζω όσα μου γράφουν οι fans. Και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Το zoom είναι λίγο περίεργο αλλά μου αρέσει για τις συνεντεύξεις γιατί κανονικά θα το κάναμε αυτό τηλεφωνικά και πιστεύω ότι έτσι είναι πολύ καλύτερα απ’ ότι τηλεφωνικά. Άλλες φορές είναι τέλειο και άλλες φορές ανυπομονώ να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα, να πηγαίνω στο ραδιοφωνικό σταθμό και να είμαι εκεί με τους παραγωγούς. Ανυπομονώ να το ξανακάνω αυτό. 

Π.Κ: Στους ακροατές μας αρέσει ένα section στο site μας που λέγεται RED Stories. Οι αληθινές ιστορίες πίσω από τα αγαπημένα RED τραγούδια. Μπορείς να μας πεις πολύ σύντομα την ιστορία ή την έμπνευση ή ακόμη κι ένα άγνωστο μέχρι τώρα στοιχείο των δύο πολύ γνωστών τραγουδιών σας, τα “Come Out & Play” & “Self Esteem”; 

Noodles: Ναι, φυσικά! Το “Come Out & Play” γράφτηκε όταν ο Dexter ήταν μαθητής και δούλευε σε ένα εργαστήριο. Πιο συγκεκριμένα, δούλευε πάνω στον ιό HIV. Κρατούσε, λοιπόν, δύο σωλήνες και προσπαθούσε να δημιουργήσει ιούς στο εργαστήριο. Αλλά δεν μπορούσε να παγώσει τους σωλήνες και ήταν ο ένας δίπλα στον άλλο και σκέφτηκε ότι δεν πρόκειται να παγώσουν εάν είναι ο ένας δίπλα στον άλλο, άρα πρέπει να τους απομακρύνω (keep ‘em separated). Και από κει προέκυψε ο στίχος. Το είχε στο μυαλό του και την ίδια στιγμή στην αρχή της δεκαετίας του ’90, η φάση με τις συμμορίες στο Los Angeles είχε ξεφύγει εντελώς! Φριχτή βία και ήταν τρελό το ότι ένα παιδί σε αυτή τη γειτονιά κι ένα άλλο παιδί από άλλη γειτονιά έπρεπε να τα κρατήσεις χωριστά (keep ‘em separated) γιατί δεν μπορούν να τα βρουν μόνο και μόνο επειδή γεννήθηκαν σε διαφορετικά οικιστικά τετράγωνα. Έτσι, λοιπόν, έγραψε αυτό το τραγούδι. Είναι ένα τραγούδι με αστείο ήχο αλλά αναφέρεται σε ένα πολύ σοβαρό θέμα.
Το “Self Esteem” αναφέρεται στις σχέσεις και στο γεγονός ότι οι άνθρωποι επιστρέφουν σε σχέσεις που δεν τους φέρονται καλά γιατί δεν έχουν την αυτοεκτίμηση να πουν ότι μου αξίζει κάτι καλύτερο. Εγώ σίγουρα ένιωθα κοντά στον συγκεκριμένο χαρακτήρα. 

Π.Κ: Ευχαριστώ για αυτές τις τέλειες ιστορίες. Το Netflix βγάζει ένα biopic για τον Joey Ramone και μάλλον οι Ramones θα βρεθούν πάλι στην επικαιρότητα. Ξέρω ότι είναι ένα από τα αγαπημένα σας συγκροτήματα. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό; Έχετε παίξει με τον Marky Ramone. Δεν ξέρω εάν έχετε συναντήσει τους υπόλοιπους Ramones. 

Noodles: Τους έχουμε γνωρίσει, ναι, παλιά. Και πηγαίναμε στις συναυλίες τους 30-40 χρόνια πριν. Δεν πιστεύω ότι οι Ramones αναγνωρίστηκαν όπως έπρεπε όταν ήταν ενεργοί. Οπότε χαίρομαι που ο Marky Ramone κρατάει ζωντανή τη μουσική τους. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτό το biopic. O Joey Ramone είναι ένας πραγματικός ήρωας για εμένα, όχι μόνο επειδή ήταν ένας σπουδαίος τραγουδιστής και οι Ramones μια σπουδαία μπάντα, αλλά κι επειδή χρειάστηκε να ξεπεράσει πολλά στη ζωή του και αυτά δεν τον σταμάτησαν από το να γίνει ένας τραγουδιστής σύμβολο. Πραγματικά ανυπομονώ να το δω. Νομίζω ότι θα βασίζεται στο βιβλίο που εξέδωσε ο αδελφός του. Είναι ένα πολύ καλό βιβλίο με τίτλο “I slept with Joey Ramone”. Εάν δεν το έχεις διαβάσει, είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο, στο συστήνω ανεπιφύλαχτα.

Π.Κ: Κάνεις παρέα με άλλους θρύλους του rock’n’roll; Ποιοι είναι οι φίλοι σας στη μουσική βιομηχανία;

Noodles: Mε τους Vandells, τους NOFX, τους Pennywise, με κάποια από τα παιδιά από τους Avenged Sevenfold, είναι από εδώ οπότε τους βλέπω. Πολλές φορές βρίσκομαι με διαφορετικούς ανθρώπους. Συνήθως είναι άτομα από την ντόπια μουσική σκηνή. Με αυτούς αισθάνομαι πιο άνετα. 

Π.Κ: Ισχύει ότι μπήκες στη μπάντα για το αλκοόλ και το ότι ήσουν μεγαλύτερος ή είναι φήμες; 

Noodles: Μου αρέσει να παίζω μουσική αλλά μου αρέσει και να πίνω. Αλλά, ναι, ήμουν αρκετά μεγαλύτερος για να μπορώ να αγοράζω μπύρες στα παιδιά οπότε υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό. Επίσης, έπαιζα κιθάρα περισσότερο καιρό απ’ όλους μέσα στη μπάντα και ο Dexter έμαθε κάποια πράγματα για το πώς να παίζει κιθάρα από εμένα κι εγώ έμαθα πώς να γράφω τραγούδια από αυτόν. 

Π.Κ: Τι σχέδια έχετε για μετά την πανδημία; 

Noodles: Ετοιμαζόμαστε να βγούμε σε περιοδεία. Θέλουμε να ταξιδέψουμε σε όλον τον κόσμο. Θα ήταν τέλεια να έρθουμε πάλι και στην Ελλάδα. Έχουμε έρθει μόνο μια φορά. Θα θέλαμε να ξαναέρθουμε και να παίξουμε εκεί. Είναι τόσο όμορφη χώρα. Θα ήθελα απλά να έρθω και να αράξω εκεί. 

Π.Κ: Έχεις έρθει εδώ για διακοπές ποτέ;

Noodles: Δεν έχω έρθει ακόμη. Η γυναίκα μου κι εγώ θα θέλαμε πολύ να έρθουμε αλλά ακόμη δεν τα έχουμε καταφέρει. 

Π.Κ: Πρέπει να ρωτήσεις τον John Stamos που είναι μισός Έλληνας και τον είδα στο νέο σας video clip. Είναι από την Πελοπόννησο. 

Noodles: ΟΚ, θα τον ρωτήσω. John, πού να πάω; 

Π.Κ: Είναι καλός σου φίλος;

Noodles: Δεν θα έλεγα κολλητός. Είμαστε γνωστοί και είναι ένας τέλειος τύπος. Περάσαμε πολύ καλά στα γυρίσματα του video! Μας έκανε φοβερή εντύπωση το ότι ήρθε! Ήταν πολύ ωραίο εκ μέρους του που το έκανε αυτό για εμάς. Το video αυτό το γυρίσαμε πριν από 7 χρόνια! Το είχαμε στα σκαριά πολύ καιρό. 

Π.Κ: Έχεις καμία ανάμνηση από το 2008 που είχατε έρθει στην Ελλάδα; Παίξατε με τον Marky Ramone και τους Siouxsie & the Banshees 

Noodles: Ναι, το θυμάμαι. Ήταν σε ένα ωραίο πάρκο με πολλά πεύκα και τα παρασκήνια ήταν σαν ξύλινα σπιτάκια. Και τότε μας πήγαν να δούμε τα αρχαία και φάγαμε εξαιρετικά θαλασσινά κάπου κοντά στο λιμάνι. Ήταν τέλεια! 

Π.Κ: Ευχόμαστε να σας δούμε σύντομα πάλι! Ευχαριστώ πολύ, Noodles!

Noodles: Nαι, φίλε, ανυπομονούμε! 

Π.Κ: Ήταν μεγάλη μου ευχαρίστηση και τιμή για τον RED και τους ακροατές μας. Ευχαριστώ πολύ! Τα λέμε στην Ελλάδα, στην Αθήνα. 

Noodles: Ευχαρίστησή μου! Το εύχομαι, Πέτρο! Ανυπομονώ! 

 

#REDSpecial #REDinterviews #RED963 #itsREDitrocks 


 

Red Weekend Μεσημέρι - 10:00πμ
Now Playing
Otherside Red Hot Chili Peppers
Recently Played
You Got It Roy Orbison
First Day Timo Maas Feat. Brian Molko
Belladona Ufo
Serenade Steve Miller Band
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

Red 96.3

Εδώ και 16 χρόνια, ο Νο. 1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα! It’s RED, it rocks.

En Lefko 87.7

Ο Νο. 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

HiT 88.9

Ο Number 1 Adult Pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΌΛΑ τα HiT και την Φράση που Πληρώνει.

Mελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!

Kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!